Esenyurti kalandjaim

Fúziós konyha

2014. február 24. 22:42 - igenaamde

Most tudtam le a mai vacsorám második (és sanszosan utolsó részét) valamint nagyjából a 10-edik nekifutásomat a mai nap az étkezés nevű mutatványhoz. Kelés otthon 03:00-kor, hogy a fél órával később jövő airport shuttle-höz kiérjek a ház elé. Három óra alvás után ebben az átmeneti stádiumban elég mérsékelt célokat tűztem ki magam elé, amit egy 2/3-ad nagyobb túrórudi személyében sikerült teljesítenem. Útipakkomba egy jó adag este készült rántott cukkini került, kettő szendvics, egy darab trappista és egy 6+2-es túrórudi pakk az országimázs céljából (utóbbi két elemnél nemtud nem eszembe jutni Szilviék válasza azzal kapcsolatban, hogy mik hiányoznak a külhoni gasztroléthez leginkább – természetesen ez a két dolog). Emellé egy kis szörp jött még velem ami nagyon gyorsan lebukott a reptéren így elkellett vállnunk egymástól. Egy jó 2 órám volt a reptéren az indulásig, itt össz 3x estem neki falatokat enni a 2 szendvicsből (sonkás és párizsis), de egyik se fogyott a korareggelbe oly gyorsan.

A 6:25-kor induló gépen nem fogadott a Wizzairnél elemózsia, de ha lett vna is átalszom. Leszállás után 9 óra magasságában óriási eső fogadott, így a tervem h kószálok a már hétfőn beköszöntő órakezdésig nem jött össze. Öles léptekkel a befutó buszról a Taksim tértől a nyelvközpontig olyan szépen sikerült áznom, hogy még a kabát alatt a pulóver is. Jó 1,5 óra várakozásom gyorsan elment, újboli szendvics csúcstámadásokkal, valamint a majd egy órával korábban befutó csoporttársakkal. Utóbbiaknak, számszerint Venance-nak köszönhetően a borosta túloldalára is sikerült végre kerülnöm, engem korrepetált most a kimaradó nyelvtanból franciául. És fel is fogtam a mellékelt óra alapján. És a mellékelt kép alapján nyomokban alvással telt még ígyis a nap közepe.

1625493_10151887610862191_1831131682_n.jpg

Szünetben a mindig állandó pide döner aka. gyros egy teával lekísérve. Hamár folyadék, ferihegyről 2 db .75-ös Vöslauer darabonként szolíd 575 Ft-ért. Lehetne akár egy üveg bor is. Hazafele rituális rudievés és kinálás Diarnak (ő lenne a fenti kép készítője is). Visszaérvén a koliba az alábbi kedves szobatársi kiírás fogadott. Cserébe természetesen járt a magyar pirospöttyös gasztroajándék. 5 maradt így még diplomácia ajándéknak.

WP_20140224_002.jpg

Ezután folytattam a merengést, hogy majonéz hiányában a boltba mikor menjek le (mindegyik otthoni elemózsiához jó társ lett vna). Végül a kreatív lustaság és a fúziós konyha győzött.. Emellé becsatlakozott a matekszakkör is. Van 5.00 TL keret a vacsorához (1 TL = 100 Ft). 1 l gyümilé 2,5 TL, így ebből 2 db a legeccerűbb megoldás. Nade, ha majonéz helyett ayran (0.55 TL) és hiányzó kísérő zöldségek / savanyúság helyett meg olíva (0.35 TL) kell, és igény esetén egy sajtocska (friss beyaz peynir 0.5 TL) is szóba jöhet, de nem muszáj akkor mi a helyes képlet? Végülis a záros olívakészletek megoldották 2 fekete, 1 paprikás olíva (össz kb 40 szem) mellé 2 ayran és egy beyazpé és 100 %-os dimes almalé lett.

Karácsonyra anyumtól a koliszobából konyhát kreáló melegszendvics sütőt kaptam aka. kontaktgrill. Ennek felhasználásával 2 körbe hibátlanul elfogyott a cukkini, mellé a paprikás olíva 2 kicsi csípős paprika raktárról és a sajt meg egy ayran. Majd most 11 magasságában a párizsis szendvics mellé egy fekete olíva szett egy másik ayrannal bővítve. Tehát sikerült ma2 túrórudit, 1,5 szendvicset, 1 gyrost, 2 ayrant, 2 pakk olívát elfogyasztanom 24 óra alatt ha minden igaz. Formában tart az egészség. És ezúton is külön köszönet drága anyukámnak a vázat adó két szendvics éjjeli elkészítéséért - is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esenyurtik.blog.hu/api/trackback/id/tr665831556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssoveg 2014.02.24. 23:28:58

pont a héten emlegettünk a kés kapcsán, amit itt hagytál/felejtettél, életemben nem volt ilyen jó késem, ha ketten főzünk, komoly küzdelem megy érte :) sokáig azt hittem, a jóisten küldte, de Peti azt mondta, hogy emlékszik, hogy már az ideúton ezzel karikáztad a túró rudit XD
süti beállítások módosítása